سرنوشت لایحه فرونشست زمین در مجلس به کجا رسید؟ دستور اقدامات مقابله‌ای و پیشگیرانه فوری در برابر «حشره سنک» در مشهد حریق کنتور برق در خیابان بابانظر (۳ شهریور ۱۴۰۳) مرگ تلخ مادر باردار و دختر خردسال مشهدی در دریای خزر (۳ شهریور ۱۴۰۳) پیام وزیر جدید آموزش و پرورش درباره دغدغه‌های معیشتی فرهنگیان تمهیدات ترافیکی پلیس راهور برای روز اربعین در مشهد (۳ شهریور ۱۴۰۳) ستاد مرکزی اربعین: زائران روز اربعین به کشور برنگردند قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی در شب به سلامتی شما آسیب می‌رساند هواشناسی: دمای ۴۸ درجه‌ای در شهر‌های زیارتی عراق به ثبت رسید ویدئو | لحظه دیده شدن پلنگ ایرانی در پناهگاه حیات وحش حیدری نیشابور (۳ شهریور ۱۴۰۳) دومین مورد آبله میمونی جهش‌یافته در خارج از آفریقا تایید شد سردار رادان: ۲.۵ میلیون زائر تاکنون از عراق بازگشته‌اند (سوم شهریور ۱۴۰۳) سازمان اورژانس کشور: روند کاهشی موارد غرق‌‍شدگی در استان‌های خراسان تغییر در نرخ اضافه‌کار پرستاران و استخدام نیرو‌های جدید (سوم شهریور ۱۴۰۳) راه‌های موثر برای مبارزه با حشره «سِنَک» ستاد اربعین هلال احمر:۲۵۳ زائر مصدوم و جان‌باخته به داخل کشور انتقال یافتند تصادف شدید موتورسیکلت و خودرو در بلوار شریعتی مشهد + جزئیات (۳ شهریور ۱۴۰۳) تحویل وزارت میراث فرهنگی به صالحی امیری با حضور عزت الله ضرغامی دستگیری ۵ متهم درگیری مسلحانه در مشهد + فیلم دبیر انجمن علمی داروسازان ایران: به دلیل اعمال تحریم‌ها، با کمبود دارو‌ مواجه هستیم پلیس هرمزگان از کشف هروئین در چند بسته‌ شیرخشک‌‌‌ خبر داد ویدئو | لحظه انفجار خودروی سواری پس از تصادف با تریلی در محور ایلام-مهران (۲ شهریور ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آیا نصف‌کردن قرص عوارض دارد؟

  • کد خبر: ۲۴۳۵۰۶
  • ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۷
آیا نصف‌کردن قرص عوارض دارد؟
اگر دکتر اجازه نصف‌کردن قرص را داده است که مجازید؛ در غیر این صورت بدانید که این کار عوارض دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، برخی قرص‌ها را باید به طور کامل مصرف کرد؛ زیرا آن‌ها به‌آرامی آزاد می‌شوند؛ بنابراین برای محافظت از معده و جلوگیری از اتصال دو دارو به یکدیگر باید این نوع قرص‌ها را طبق تجویز دکتر مصرف کرده و از نصف‌کردن آن‌ها بپرهیزید. لازم به ذکر است برخی قرص‌ها دارای روکش بیرونی سخت هستند؛ بنابراین بلع آن‌ها کمی سخت بوده و نحوه جذب آن‌ها فرق دارد. این قرص‌ها طولانی‌تر اثر می‌کنند و بنابراین قطعه‌کردن آن‌ها باعث می‌شود سریع‌تر اثر کنند و معادل مصرف بیش‌ازحد خواهد شد که این خطرناک است.

معمولاً قرص قابل‌نصف‌شدن، در قسمت وسط دارای یک خط جداکننده یا شیار است که بدین ترتیب تقسیم قرص مانعی ندارد. یادمان باشد قرص‌ها، کپسول‌ها و قرص‌ها با رهش طولانی‌مدت با پوشش‌های ویژه در قسمت بیرونی معمولاً نمی‌توانند شکافته یا باز شوند.

به عنوان مثال قرص‌های کلسترول و ضدافسردگی قابل‌نصف‌شدن هستند. اگر هیچ خط یا شیاری روی یک قرص وجود ندارد، آن را یک پیام قوی در نظر بگیرید که قرار نیست آن را تقسیم کنید.

دارو‌هایی که در این دسته قرار می‌گیرند، عبارت‌اند از: قرص‌ها با رهش طولانی و بریدن یک قرص مهندسی‌شده برای آزادسازی آهسته دارو، تأخیر موردنظر را تضعیف می‌کند.

در هر حال همیشه قبل از تقسیم هر قرص، با یک داروساز مشورت کنید.

منبع: برنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->